Eilinen oli hankala päivä ja se johti ikävään heti maanantai aamusta lähtien. Nousin ylös, keitin kahvit ja katselin hetken televisiota. Tyypilliseen tapaan aamulla, vaikka nukuin melko huonosti, oli toiveikas olo ja rupesin tyhjentämään mieltäni kaikesta turhan päiten painavasta materiaalista.

Harmaat pilvet puskivat väkisin mieleen kun katselin ikkunasta ulos ja ihmisiä, jotka ramppasivat katukivitystä edes takaisin. Televisio ei tarjonnut päihdettä pitkäksi aikaa, joten jouduin hetken selailemaan VHS-kasettejani ja löysinkin lopulta Austin Powers ykkösen, jonka avulla sain kahvit juotua ja aamun käyntiin.

Mike Myersin mehevä elokuva tylsyi nopeasti kun aamutoimet oli hoidettu ja istahdin sitten tietokoneelle, tarkoituksenani aloittaa työpäivä - ja työviikko - kerrankin reippaasti ja kunnolla. Ideat olivat taas vähissä, joten hetken viruttuani toispuoleisella toimistojakkarallani, päätin käydä parvekkeella hengittämässä.

Seurattuani siellä busseja tovin, päätin lähteä samantien kaupungille. Otin vihkon mukaani, ehkä saisin sommiteltua jotain sinne.

Saavuin keskustaan ennen puolta päivää ja hävisin ajatuksiini ja ihmisvilinään. Teki mieli syödä mutta säästeliäästi kävelin yliopiston ruokalan ohi ja marssin Vanhalle, missä minut tyrmäsi päivän ensimmäinen pieni yllätys: eläkeläisten tanssit. En uskaltanut käydä katsomassa pääsalia, missä jenkka jauhoi, vaan menin ikkunan viereen oluineni virittymään. Tuntui vähän kuin olisin väärässä paikassa väärän aikaan mutta luultavasti olin vain niin selvinpäin että olin huolissani sellaisista asioista. Istuin kuitenkin syrjään ja pidin katseenikin poissa tieltä.

Outoa siinä oli istua, sen myönnän. Oluen juonti noin ylipäätänsä on hieman kummallista maanantaina keskellä päivää, mutta täällä oli tupa täynnä harmaahapsia, jotka ryypiskelivät olutta ja mitälie drinkkejä, käyden välillä salissa kieräyttämässä parin askeleen verran.

Tuntui oudolta ja tuntui hienolta. Kuinka moni mahtaa olla tietoinen tällaisesta huumasta keskellä päivää keskellä kaupunkia? Join toisenkin oluen ja sitten kävin työn kimppuun ja sainkin muutaman hyvän idean sorvattua paperille.

Siitä hyvilläni ja muutenkin nousuhumalassa kävin ostamassa kaupasta ruokaa ja alkosta pari pulloa valkoviiniä. Ei mitää syytä hukata hyvin alkanutta työpäivää, ajattelin, joten viinit odottelevat nyt jääkaapissa. Käyn kimppuun heti tämän postauksen jälkeen ja sitten päivä onkin rutiiniosiltaan pulkassa.

Mieli on paljon parempi kuin sunnuntaina ja viikko vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ainakin nyt.