Lueskelin tuota edellistä postaustani ja ajattelin jo poistaa sen. Tuollaiset vuodatukset antavat aina minusta kummallisen kuvan mutta kai se liittyy jollain tapaa tuohon maaniseen puoleeni. Ei ole mitään muistikuvaa tekosistani mutta sorvasin taas itselleni sähkötuolintapaista pistoriasian, kylpyammeen ja hiustenkuivaajan kanssa. Eipä tullut taas kuin vähän isoteltua itselleen ja sitten taas juomaan.

Yritän nyt siis tosiaan olla juomatta koska muutun ihmisenä aivan liikaa pienistäkin alkoholimääristä. Ihme miten tämä nyt näin nopeasti on muuttunut? Joku kuukausi sitten elin vielä iloisesti kännissä enkä siitä pahemmin murehtinut. Nykyisin tuntuu että pelkään juoda, eikä se masennukseenkaan auta.

Kunpa tietäisin edes missä tarkalleen ottaen on vika. Tai päässähän se on mutta oman pään korjaaminen on kai samanlainen projekti kuin yrittäisi nostaa itseään hiuksista ilmaan.

En sitten kuitenkaan poistanut edellistä postaustani, siitäpähän voin lukea sekoiluani ihan itse aina kun siltä tuntuu. Nyt se kyllä ahdistaa ja vituttaa mutta ahdistaa ja vituttaa taas kaikki muutenkin. Siis terveellä tavalla kylläkin. Töitä pitäisi tehdä mutta en kykene kuin istumaan ja tuijottamaan seinään. Tätäkin jaksan kirjoittaa lähinnä siksi että tuo edellinen postaus alkoi ahdistaa liikaa ja päätin jotenkin kommentoida sitä.

Aamuisin olen väsynyt. En oikein nuku kunnolla vaikka olen unessa. En ole nyt nähnty painajaisia (harvinaista minulla muutenkin) mutta öisin on iskenyt kovia epätodellisuuskokemuksia. Hirveä kuoleman pelko vaivaa helposti taas nykyisin, välillä keskellä päivää. En voi yhtään keskittyä ruumiiseeni tai alan heti kokea siitä irtautumista ja maailman hajoamista. Eikä se ole järjellinen tunne, se tuntuu ihan oikealta ja fyysiseltä tapahtumalta - kuoleman esimakua.

Tavallaan hauska juttu liittyy muuten vanhaan muistitekniikkana, jota olen ruvennut käyttämään sillä minulla on paljon asioita, joiden on oltava järjestyksessä. Tällä tekniikalla on nimikin mutta en muista mikä. Idea on kuitenkin järjestää mieleensä iso huone tai rakennus jonka lokerikkoihin tai huoneisiin laittaa milikuvaesineitä symboloimaan jotain muistettavaa asiaa. No, minulla on mielikuvituskaupunki, jonka kadunviitat liittyvät tiettyyn yleiseen asiasisältöön ja vastaavasti kadun rakennukset pitävät sisällään tarkempia ja täsmällisempiä tietoja.

Hyvä idea mutta en saa mielikuvituskaupunkiani näyttämään normaalilta. Siis, se on sellainen vanha, tiilistä rakennettu ja pelottava teollisuuskaupunki, jonka kaduilla vaeltelee kaikenlaisia pieniä hirveyksiä. Siellä kummittelee, kuuluu ulvontaa ja valitusta; hämähäkit juoksevat valkeilla, homeisilla seinillä; autot ovat pimeitä, en näe kuka niitä ajaa; yhden tärkeän muistirakennuksen ikkunassa on kultaiseen kuollinnaamioon puettu mies, joka tuijottaa yläkerran valaistusta ikkunasta.

Sellaista. Naurattaa tavallaan mutta ei se tuota muistiasiaa moinen auta.