Eilisen kirjoituksen jälkeen olo oli ankea ja siihen saamani vastaus herätti taas pohtimaan. Kommentoija ehdotti - tulkintani mukaan - että tarttuisin itseäni niskasta kiinni ja rupeaisin muuttamaan asioita. Ihan oikeassa hän onkin, mutta resepti ei ole kohdallani toistaiseksi purrut.

Rupesin kyllä vakavasti miettimään että miksi. Onko niin etten kykene muuttamaan haluamisiani tekemiseksi vai onko jopa niin etten kykene edes haluamaan mitään? Niin, jos keneltä tahansa kysyy "mitä sinä haluat", voi vastaaminen olla moniselitteistä. En kuitenkaan usko että maailmankaikkeuteen on upotettu merkityksellinen kysymys "mitä sinä haluat" vain siksi, että joku voisi vastata "sukat" tai "uuden työpaikan". Ei.

Tai enhän minä sitä tiedä mutta tuollaisella kysymyksellä jos tarkoitetaan mitä ihminen oikeasti maailmassa haluaa - kosmisella elämänkokoisella tasolla - en minä ainakaan kykene noin vain muotoilemaan vastausta. Ainakaan sen seikkaperäisemmin kuin että "haluan että en ole masentunut ja että kykenen nauttimaan elämästä".

Siinäpä sitten haluamista ihmisiäksi. Miten tuon tavoitteeni saavuttaisin, en tiedä mutta epäilen ettei nuo kolme Alkosta kaappaamaani viinipulloa taas auta. Minua ihan hävettää osua aina saman myyjän vuoroilla ostoksille ja hävettää hänen puolestaan, kun hän joutuu alentumaan kun hymyilee aina yhtä iloisesti. En usko että hän sinänsä on erityisen iloinen katsellessaan juoppouteni näkyvintä osaa, eli viinan ostoa.

Niin, näyttäisi siltä että tänään olen halunnut ostaa nuo viinit, mikä onkin jo huikeassa ristiriidassa tuon kosmisen tahtoni kanssa. Ostin nuo viinit ja sitten minulle tuli paha ja tyhjä olo niistä. Ehkä asiat on menossa parempaan suuntaan ja tiedostan sentään sen, ettei minun pitäisi juoda. On naurettavaa taas ajatella että melko arkinen tahto olla juovuksissa ohittaa jotain niin perustavaa, kuin se tahto, jolla yritän ohjata elämääni.

Huoh. Mikähän taika tähän bloginkirjoittamiseen sitten mahtaa kätkeytyä? Täälläkö on areena eri osilleni kamppailla ja vuotaa ja olla julkisesti näyttämässä missä mennään?

Noh, täytyy nyt hypistellä ensimmäistä pulloa käsissä ja yrittää tavoittaa omia tuntemuksiani.